Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Immunitás

A csökkent immunitásra utaló 6 figyelmeztető jel: LÉPJEN KÖZBE, amíg nem késő!

A cikk szerzője: zerex.hu 15.07.2020 00:00 a-csoekkent-immunitasra-utalo-6-figyelmezteto-jel

Gyakran tölti az estéket takaró alatt, lázasan, gyomorgörcsöktől kínozva, forró teát fogyasztva? 

Az ismétlődő panaszok a csökkent immunitás jelei lehetnek. Ezért olyan tanácsokkal szeretnénk ellátni, amelyeknek köszönhetően megerősítheti az immunrendszerét, elkerülve ezzel a megbetegedéseket.

Hogyan tudja megállapítani, hogy gyengült az immunirendszere

Időnként mindenkivel megesik, hogy megfázik, emésztési problémái vannak vagy egyéb panaszai jelentkeznek. Ennél sokkal rosszabb azonban, ha a panaszok túl gyakran ismétlődnek. Ilyenkor főleg a következő 6 tünetre kell odafigyelni:

  1. sok stresszel járó, nehéz feladatok megoldása után a térde remegni kezd - a stresszel járó feladatok kellemetlen állapotot idézhetnek elő Önnél (nátha, fejfájás, hasmenés), 
  2. sokkal gyakrabban jelentkeznek Önnél a betegségek - természetes, ha évente egy - két alkalommal valamilyen szezonális betegség éri, de ha a gondok havi szinten jelentkeznek, jobb ha orvoshoz fordul segítségért,
  3. gyakori emésztési zavarok (hasmenés, székrekedés) jelentkezése,
  4. egész napos fáradtság - a már a reggeli ébredésnél érezhető energiahiány is annak a jele, hogy az immunitása nem megfelelő,  
  5. sebek lassú gyógyulása - amikor még a kis sebek gyógyulása egy örökkévalóságig tart,
  6. nem képes megszabadulni a náthától - nem csupán az ismétlődő betegségek, hanem a véget nem érő tüsszögés és a náthával kapcsolatos panaszok is az immunitás csökkenéséről tanúskodnak,

Hogyan erősítsük meg az immunrendszerünket? 7 tanács, amelyek mindenkinek segíthetnek

Az immunrendszer csökkenése nem jelent rögtön tragédiát. Elegendő, ha néhány változtatást iktat be az életvitelébe vagy olyan új szokásokat vezet be, amelyektől az immunrendszere erősebbé válik:

#1 Aludjon eleget

Az alvás és az immunitás egymással szoros összefüggésben vannak. Alvás közben a szervezetben az immunrendszer működése szempontjából rendkívül fontos citokininek és proteinek keletkeznek. A szervezetnek a fertőzésre adott válasza miatt fontosak. Kevés alvás esetén ezekből a fontos összetevőkből is kevés keletkezik.

#2 Étkezzen a kiegyensúlyozott étrend szabályainak megfelelően

Az étkezés azon eszközök közé tartozik, amelynek segítségével erősítheti az immunrendszerét. Ezért ügyeljünk az ételeink gondos kiválasztására és összetételére annak érdekében, hogy az tartalmazza a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványokat.

#3 Pótolja a vitaminokat és az ásványi anyagokat a szervezetébe

A változatos étrend kiváló elemei a természetes étrendkiegészítők, amelyek tartalmazzák a szervezet számára legszükségesebb elemeket.

TIPP: Pótolja a szükséges anyagokat

A Daily Complex gondosan kiválasztott 14 vitamin és ásványi anyag kombinációja egyetlen adagban. Megtalálható benne a B vitamincsoport legfontosabb elemei, az immunitás működéséhez elengedhetetlenül szükséges C-vitamin és a kalcium-foszfor anyagcserére jótékony hatást gyakorló D-vitamin. A Daily Complex a magnéziumon és cinken kívül további ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, ezzel segíti Önt a szervezete jó kondícióban tartásában. A Daily Complexről itt tudhat meg többet.

Ezentúl nem kell többé naponta töméntelen mennyiségű vitamintablettát beszednie. Ideális megoldás, ha mindezt egyszerre veszi be - és többre nincs gondja.

#4 Tornázzon rendszeresen

A torna növeli a vér- és nyirokáramlást, ami egyúttal fokozza az immunsejtek aktivitását. Ennek köszönhetően az immunrendszer gyorsabban felfedezi és elpusztítja a kórokozókat - pl. a vírusokat.

#5 Kézmosás

A bármily tevékenység végzése utáni gyakori kézmosásnak, főleg ebben az időben, természetesnek kell válnia. Ne feledje, hogy a szappan-víz kombináció mindig hatékonyabb, mint bármely fertőtlenítő gél.

#6 Tartsa fenn az egészséges testsúlyát

A túlsúlyosság és a kövérség több kockázatot és veszélyt is hordoznak magukban, és nem csupán az immunitás tekintetében. Ezért fontos, hogy ügyeljen az egészséges testsúly fenntartására.

#7 A stressz minimumra csökkentése

Az igényesebb feladatok elvégzésére jobb előre felkészülni és a feladatokat kisebb részekre osztani. Megelőzi ezzel a krónikus stressz kialakulását és az immunrendszere ennek köszönhetően képes jobban ellátni a feladatát.

#8 Kerülje a beteg embereket

A gyenge immunrendszerrel rendelkezők kerüljék mindenkinek a közelségét, aki náthás, vagy szemmelláthatóan fertőzött.

Törődjön a szervezete védekezőképességével és az egészségével - ezzel nem csak a saját maga, hanem az Önhöz közelállók egészségét is védi.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow