Az élet különböző szakaszai a legkülönfélébb helyzeteket teremtik, amelyekben az ember találja magát. Amikor a férfiakról beszélünk, sokuknak problémát okoz a merevedési zavar, és gyakran érzik magukat tehetetlennek. Létezik valami, amivel segíthetnek magukon ebben a kellemtlen helyzetben?

A baj akkor történhet meg, amikor a férfinak nem elégéges tesztoszteron szintje. Hogyan látják ezt a kutatók, és mit tehetnek az férfiak, hogy ne kelljen napi szinten ezzel a problémával küzdeniük?

Miért fontos a tesztoszteron- férfi hormon

A tesztoszteron fontos szerepet játszik az izomtömeg, a csontsűrűség, a vörösvérsejtek fenntartásában, valamint hozzájárul a vitalitáshoz és a boldogsághoz. Képes ellenőrizni a nemi közösülést, szabályozza a spermium termelést, segíti az izomtömeget, növeli az energiát és befolyásolja az emberi viselkedést (például agresszió és konkurenciaképesség). Azonban felelős a szexuális és szaporodási funkcióért is.

Ezt állítja a tudomány

A férfiak öregszenek, testük fokozatosan kevesebb tesztoszteront termel. Ez a természetes csökkenés körülbelül a harmincas évek környékén kezdődik, és a későbbiekben folytatódik.

A tudományos tanulmányokból rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy a legtöbb férfi esetében a normál tesztoszteronszint elengedhetetlen a megfelelő erekcióhoz. Ezen tudományos munkák egyike ez a tanulmány is A tesztoszteronnak szerepe van az erektilis funkcióban? A válasz arra a kérdésre, hogy a merevedési problémák hátterében állhat-e a tesztoszteron hiánya, egyértelműen: igen, állhat.

A tesztoszterin hiány szokásos okai

Öregedés – áltánosan hat a hormontermlésre.

Elhízás - a túl sok testzsír befolyásolhatja a hormontermelést .

Orvosságok – hatással lehetnek a hypofízis és a hipotalamusz működésére.

Betegségek – lelki vagy testi stressz, amelyet betegség vagy sebészeti beavatkozás okozott, a reprodukciós rendszer ideiglenes "leállását" okozhatja.

Alkoholizmus, dohányzás – ezek a “legális drogok” állhatnak a testi problémák mögött és másodlagosan okozhatnak tesztoszteronhiányt

Milyen változások lehetnek hatással a tesztoszteroszintre a testben?

A tesztoszteronhiány tüneteinek enyhítésénél ezek a változások segítenek:

 1. A fizikai aktivitás szintjének növelése és az egészséges étrend betartása a testzsír csökkentése érdekében. Ennek köszönhetően jobban érezheti magát, és elkerülheti a gyógyszerek szedését. Természetes tesztoszteron növelő az erőedzés - nem túl hosszú, de intenzív, és hetente többször.
 2. A stressz csökkentésével. Amikor a stresszhormon, a kortizol emelkedik, a tesztoszteron szintje csökken. Próbálja meg javítani a mentális egészségét és a tesztoszteron termelését azzal, hogy időt szán saját magára. Ezt az időt használja ki testmozgásra és a munkától való kikapcsolódására.
 3. Megtartani a szexuális kondiciót minden életkorban. Bár a merevedési problémáknál nehéznek tűnhet, a férfiak segíthetnek magukon természetes afrodiziákumok használatával. A Zerex Ultragold egy olyan étrendkiegészítő, amely az időseknek és a produktív korú férfiaknak is alkalmas, akik partnerükkel utódot szeretnének nemzeni.
 4. Az elégséges alvás betartása. Bár ennek sokan nem tulajdonítanak jelentőséget, az alvás hatalmas hatással van mindarra, ami a testében történik. Ne számítsa a 8 órás alvást luxusnak, hanem szükségesnek.
 5. Fogyasszon cinket. A cink hiánya a férfiaknál kapcsolatban van a tesztoszteron hiánnyal. Ez is része az tablettáknak, amelyek megtartják a szexuális kondíciót.
 6. Fogyasszon d-aszparaginsavban gazdag ételeket, amelyek segítik a tesztoszteron termelését, Reproduktív Biológia és az Endokrinológia területén publikált kutatások szerint fontos. Az étrendjét gazdagítsa mandulával, a tojással, és lencsével.
 7. Élvezze a reggeli kávét. Tudományosan megalapozott bizonyítékok vannak arra, hogy a koffein növelheti a tesztoszteronszintet.
 8. Iktassa be étrendjébe a tesztoszteron természetes erősítőit, mint pl. a Királydinnye . Az erekciót segítő tablettáknak is összetevője vagy az élénkítő teának.

Az alacsony tesztoszteron szinthez kapcsolódó rizikók

Természetesen, ennek a fontos férfi hormon hiányának ezek lehetnek a tünetei:

 • alacsony energiaszint. A tesztoszteron-hiányos férfiak krónikus fáradtsággal küzdenek, amelyet nehéz legyőzni.
 • terméketlenség
 • erektitlis diszfunkció. Vagy nem jut el egyáltalán az erekcióig, vagy nem elég tartós a nemi közösüléshez.
 • A libidó csökkenése. A tesztoszteron az, ami mobilizálja az embert az ágyban. Ha a tesztoszteron szintje alacsony, akkor valószínűleg kevésbé érdekli a szex és gyengébb az állóképessége.
 • A haj lassú növése vagy kihullása
 • a csontok tömegének csökkenése
 • ginekomasztia (a mell növekedése férfiaknál) 
 • alacsony izomtömeg. A tesztoszteron-hiányos férfiak izomrángást tapasztalhatnak a kezükön, lábukon és mellkasukon . 
 • az ondó folyadék csökkenése, amely az ejakuláció során szabadul fel. A prosztata, a ondóhólyagok és a herék együtt termelik. Mindegyik résznek jó tesztoszteron bevitelre van szüksége ahhoz, hogy elérje a sprema a normál térfogatot. Egy férfi csökkenő tesztoszteron szinttel észlelheti a hirtelen csökkenését a "térfogatnak". 
 • Hangulatváltozás, kevesebb optimizmus, nagyobb ingerlékenység (apróságok miatt is) 
 • növekvő testzsír, olyan helyeken is, ahol a múltban nem volt és növekszik a rizikója a komoly egészségügyi következményeknek, mint a agyvérzés, infarktus, nagyobb veszély törésekre, cukorbetegség, oszteoporózis, szív- és érrendszeri betegségek

Tesztoszteron mérése

A szervezet tesztoszteronszintje legpontosabban a vérmintából kimutatható, amelyet orvos vesz le. Minden életkorban az optimális szint más.