Az elmúlt században jelentősen csökkent a tesztoszteron mennyisége, amely a férfi vérében van. Mi okozza ezt a csökkenést és mik a tünetei ?

A tesztoszteron és hatása az erekcióra

A tesztoszteron szint és az erekció közötti kapcslatról beszámol a “Van a tesztoszteronnak szerepe az eretilis funkcióban? tanulmány is. Az elérhető adatok azt sugallják, hogy a legtöbb férfi számára elegendő a tesztoszteron normális szintje a megfelelő erekcióhoz . Ez egészséges felnőtt férfiaknál 280 és 1100 nanogramm / deciliter arányban van.

A tesztoszteron optimális szintje – hogyan mérhetjük le?

Elérhető módja a "saját tesztoszteron szintünk" mérésének, ha megmérik. A keringő tesztoszteron szintjének megállapításához vérteszt szükséges. A szakmai laboratóriumban körülbelül 4,4 eurót fizet a tesztért, bizonyos körülményektől függően az egészségbiztosító is fedezi.

Ha a tesztoszteron termelése drasztikusan csökken a normál érték alá, számos tünetet okozhat.

Az alacsony tesztoszteron szint tünetei a férfiaknál

A tesztoszteron legmagasabb szintet általában 20 év körül éri el, majd lassan csökken a korral. A szint 1% -os csökkenése évente nem ritka a középkorú férfiaknál (30-50 év) és idősebb férfiaknál. Míg néhány embernél ez a csökkenés nem észlelehető, mások jelentős változásokat tapasztalhatnak e kor kezdetétől, középkorúságtól vagy gyakrabban 60 éves kortól. A tesztoszteronszint csökkenését néha hipogonadizmusnak, férfi menopauzának vagy andropauzának nevezik.

A tesztoszteron alacsony szintje okozhat:

A fizikai erő csökkenését - férfiak, akiknek alacsony a tesztoszteron szintjük rendkívüli fáradékonyak és csökken az energiaszintjük.

Nehézségeket az erekcióval - tesztoszteron segít az erekció elérésében és fenntartásában az agyban lévő receptorok stimulálásával, hogy nitrogén-monoxidot termeljen. Segíti az erekció létrehozásához szükséges kémiai reakciókat beindítani. Ha a tesztoszteron szintje túl alacsony, akkor az embernek nehézséget okozhat a szex előtti erekció vagy spontán erekció (például alvás alatt).

További ismert nehézségek:

  • nem tartós erekció
  • a csontok és izületek gyakoribb fájdalma
  • a libidó csökkenése
  • oszteoporózis
  • impotencia
  • terméketlenség
  • az alvás szokások változása
  • emocionális változások – például alacsony önbizalom vagy a motiváció hiánya
  • növekvő testzsírtömeg, csökkenő izomtömeg és erő és csökkenő csontsűrűség

Hogyan lehet a tesztoszteron optimális szintjét megtartani?

Eddzen

Az edzéssel megakadályozza az tétlenséget, ami tesztoszteron ellensége. A rövid, de intenzív erőedzés a legjobb módja annak, hogy "megfelelő szinten tartsuk". Ezzel szemben a hosszú kitaró edzés még a mgelévő tesztoszteron-készletet is magával viheti.

Aludjon eleget

Ha késő éjszakig dolgozik, és a telefont akkor sem kapcsolja ki, a tesztoszteron biztosan nem lesz elragadtatva. Tehát mit tehetek? Kapcsolja ki az összes eszközt, helyesen állítsa be a szobahőmérsékletet, és végül pihenjen.

Étrendjét tegye változatossá

Amit fogyaszt, nagy mértékben hat az egyes hormonok szintjére, és ez érvényes arra a “tipikus férfi hormonra“ is – a tesztoszteronra. Ha ez hiányzik Önnek, folyamodjon a következő összetevőkhöz:

L-arginín aminosav, amely a férfi egészségére kedvező. A tanulmány alapján az L-Arginín hozzájárul a nitrogén-monoxid és a tesztoszteron növeléséhez és a véráramláshoz a herékben. A test képes előállítani, de nem elegendő mennyiségben, ezért jó az étellel is pótolni. Mégtalálható a fehérjében gazdag élelmiszerekben, mint a marhahús, csibe, pulyka, tojás, hal és a tejtemékek, például a tej, sajt.

Királydinnye alias “Zöld Viagra” ezt a jelzőt nem véletlenül kapta. Hogyan hat a Tribulus terrestris? A kutatók azonosították a természetben előforduló szteroid vegyületeket a Királydinnyében. Ezek a furostanol szaponinok stimulálják a tesztoszteron termelést a természetes hormon receptorok elnyomásával. Az eredmény egy nagyobb mennyiségű luteinizáló hormon termelése, amely ellenkezőleg a szervezetben, azaz a herékben lévő Leydig sejteket bátorítja, hogy több tesztoszteront termeljenek. (Forrás: Global Healing Center ).

A cink alacsony szintje a szervezetben összefügg a tesztoszteron hiányával.Ez az alpvető ásvány hatással van a sejtekre a herékben, amelyek termelik a tesztoszteront. A cinket marhahús, osztriga, bab és dió vagy csibehús fogyasztásával lehet pótolni.

Tipp a végére

Ahhoz, hogy a Királydinnyét, Macát, Cinket vagy az L- arginínt pótoljuk egyszerre, fogyassza mindenképpen a Zerex Ultragold étrendkiegészítőt. A hatóanyagok magas koncentrációjának köszönhetően jótékonyan hat a szaporító szervek helyes működésének megtartására és a tesztoszetron optimális szintjére. Ez az étrendkiegészítő alkalmas az idősebbek számára, de azon produktív korú férfiak számára is, akik partnerükkel utód nemzéssel próbálkoznak.

Természetes az alacsony tesztoszteron szinttől való félelem. Annak fokozatos csökkenése viszont az öregedés velejárója.