Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Testünk

Ég veled szigorú fogyókúra! Így fogyhat le és csökkentheti a derékbőséget jojó effektus nélkül

A cikk szerzője: zerex.hu 14.01.2021 00:00 eg-veled-szigoru-fogyokura

Karácsony előtt, a nyári strandszezonban, új nadrág vagy ruha vásárlásakor vagy a báli szezon előtt ... Hányféle fogyókúrát is ismerünk?

A fogyókúránál fontos, hogy segítsen a súlycsökkentésben és ne keltsen jojó effektust, valamint a fogyást követően ne maradjon lelógó bőr a hasunkon. Tanulmányozza, hogy a szervezet hogyan tud több zsírt elégetni és a szigorú étkezési terveket cserélje le természetes zsírégető élelmiszereken alapuló étrendre.

Hogyan segítsünk a szervezetünknek még több zsírt elégetni?

Számos fogyókúra a néhány nap alatti gyors fogyás elvén működik, étrend módosítás formájában. Ezek a diéták gyakran éhezéssel járnak és egyoldalú módszereket alkalmaznak, pl. káposzta-, burgonya alapú étrend, tea fogyasztása, stb.  Az efféle fogyókúra befejezése után a fogyókúrát végzők egy idő elteltével újra felveszik az eredeti testsúlyukat és a zsiradék ismét megtelepszik azokon a helyeken, ahol a kúra idején megszabadultak tőle.

Érdemes volna néhány módosítást végezni az étrendjében, anélkül, hogy  a fogyókúra alatt éhezne és értelmetlen korlátozásoknak kellene megfelelnie. A következő lépéseket a tudomány jelenlegi ismeretei is alátámasztják:

#1 Csökkentse a cukorbevitelt a szervezetébe

Ennek a lépésnek köszönhetően a szervezet a cukrok elégetése helyett a lerakódott zsír égetésébe kezd. A cukroknak az élelmiszerekben való csökkentésével étvágycsökkenést érhetünk el, aminek köszönhetően kevesebb élelmiszert fogyasztunk, éhségérzet nélkül.

#2 Használjon természetes zsírégetőket

Egyáltalán nem titok, hogy egyes anyagok támogatják a zsírégetést, ezért rendkívül hasznosak lehetnek a fogyásnál. Melyek ezek a termékek?

  1. Zöld tea - ez az általánosan beszerezhető egyszerű ital tele van olyan fontos bioaktív anyagokkal, amelyek támogatják az anyagcserét és a gyorsabb kalóriaégetést. A leggyakrabban használt, fogyasztó hatású gyógynövények közé tartozik.
  2. Fekete bors - piperin nevű vegyületet tartalmaz, amely növeli az anyagcserét és gátolja a zsírok lerakódását a szervezetben. Az ételek fekete borssal történő ízesítése a termogén hatásának köszönhetően segítheti az élelem hatékonyabb metabolizálását
  3. Króm - a króm hiánya hatással lehet a lefogyásra, hiszen alapvető feladatot lát el a glükóz anyagcseréjében.

TIPP: Minden egy helyen

Krómot, zöld tea kivonatokat, fekete borsot és a fogyást támogató, további természetes anyagokat (L-karnitin, garcinia cambogia) tartalmaz a Zerex Assassin természetes étrend-kiegészítő is. Ez a „zsírgyilkos“ a zsírtartalékokat veszi célba és támogatja Önt a lefogyás iránti igyekezetében.

#3 Foglalkozzon a saját testével naponta (legalább) 30 percig

A torna és a mozgás az egészséges és karcsú test eléréséhez vezető út kihagyhatatlan része. A fittnessz központban három alkalommal történő belépés és tornázás helyett végezze legalább 30 percen át a saját kedvelt mozgási aktivitását.

Szeret gyalogolni? Tegyen gyors ütemben félórás sétát. Kedveli az úszást? Ússzon át nagyobb pihenő nélkül egyik medencehosszt a másik után. Szeret a kedvenc zenéjére táncolni? Akkor indítsa el a zenét és kezdje el a táncot! Az alapelv mindegyik tevékenységnél az, hogy naponta fél órát rendszeresen azzal foglalkozik, amit kedvel. Az, hogy kedveli, amit csinál, garantálja, hogy minden nap kedvvel fogja végezni a tevékenységet.

#4 Ne feledkezzen meg az ásványi anyagokról és a vitaminokról (nemcsak) a fogyás érdekében

A kiegyenlített étrend alapvető feltétele annak, hogy semmi sem hiányozzon a szervezetéből és a tápanyagbevitel időbeli korlátozása sem történik, mint ahogy az a súlycsökkentő diéták esetében történik. A 7 vagy 14 napos szenvedés helyett fogyasszon inkább kiegyenlített tápanyagtartalmú ételeket. 

Az anyagcsere helyes működése szempontjáról rendkívül fontos a B-vitamin csoport elemeinek a bevitele a szervezetbe, amelyek a tojásban, hüvelyesekben és a banánban találhatók. A magnéziumnak köszönhetően a szervezet ellenőrzése alatt tartja a vér szőlőcukor tartalmát és támogatja a csontok egészségét. Az étrendjébe ezért iktassa be a dió (a benne lévő zsírtartalom miatt inkább a délelőtti órákban) és a leveles zöldségek fogyasztását. 

Ajánlások

A legjobb megoldás, ha a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat az elfogyasztott élelmiszerekből biztosítja be, az esetleges hiányokat pedig súlycsökkentő táplálékkiegészítők fogyasztásával egészíti ki. Ne feledje, hogy a túl szigorú étkezési tervek a túlsúly visszatéréséhez és az azt követő egészségügyi problémákhoz vezethet. Válassza inkább az étrend és az életstílus módosítása útján elért fogyást, annak érdekében, hogy a súlycsökkentést a helyes irányban tarthassa.



Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow