Zerex Blog

Őszintén elkészített cikkek a legfontosabb dolgokról, amelyeket mindenkinek tudnia kell az egészségéről.

Válasszon témát a menüből, ami jelenleg leginkább érdekli.

Afrodiziákumok

Maca – perui zsázsa. 10 ok arra, hogy miért iktassa be étrendjébe

A cikk szerzője: zerex.hu 11.03.2019 00:00 afrodiziákumok

A perui zsázsa, vagy más néven Lepidium meyenii fontos szerepet játszik az orvostudományban és a táplálkozásban. Ez az egyedülálló, kétnyári, a retekhez hasonló növény a Dél-amerikai régiókban, nevezetesen az Andokban, Peru és Bolívia területén 3800-4400 méter tengerszint feletti magasságban növekszik. Bizonyították, hogy pozitív hatással van a termékenységre, a fogyásra és a csontritkulásra.

A maca már több mint 3000 éve gyógyító hatású, hagyományos élelmiszerek része. Hatását régen menstruációs fájdalmak, a menopauza problémáinak kiküszöbölésére, és az energiaszint növelésére használták. Jelenleg hatásait számos területen használják, és tabletták formájában úgynevezett „szuperételként” találhatjuk meg.

1) A perui maca javítja a termékenységet

A termékenységet illetően a növény hatása már nagyon régről ismert. A növényt a 16. században használták lovak és szarvasmarhák termékenységének növelésére, amelyeknek a hegyvidéki körülmények megnehezítették a szaporodást. Ma más hagyományos gyógynövényekkel együtt a Zerex erekciós tabletták összetevőit alkotják, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a szexuális életre. A férfiak termékenységére gyakorolt pozitív hatását kutatások is megerősítették. Példa erre a Fiziológiai Tanszék, a Természettudományi- és Filozófiai Kar, valamint a Gyermekgyógyászati ​​Intézet, a Peru Universidad Peruay Cayetano Heredia, Lima, Peru, kutatás, melynek tanulmányozásának tárgya a perui zsázsa férfiakra gyakorolt ​​hatása volt. Az eredmények megerősítették, hogy a maca megnöveli a spermaszámot, az ejakuláció során a spermaszámot, a mozgó spermák számát és a spermiumok mozgékonyságát.

2) Növeli a libidót

Akár az életkor előrehaladtával, vagy a különböző gyógyszerek használatával összefüggésben, mindkét nem esetében negatív hatás érzékelhető a szexuális étvágy terén. Egyszerűen a libidó csökkenéséhez vezethet. A perui zsázsa egy eszköz, amely lehetővé teszi, hogy újra "formában" legyen. Még az inkák idejéből ismert, hogy hatással van a libidóra.

3) Segít a súlycsökkentésben

A macara a szakértők úgy tekintenek, mint egy pajzsmirigy-stimulátorra, és egy természetes stimulálószerre, amely felgyorsítja az anyagcserét. Mary J. Shomon a "Pajzsmirigy diéta: Az Ön anyagcseréjének kezelése az állandó súlyvesztés érdekében" című könyvében megjegyzi, hogy ez egy adaptogén gyógynövény, amely segíthet növelni az energiát a szervezetben. A növény másik jelzője a "perui ginzeng", mert segít növelni az energiát és az állóképességet. Ez kétségtelenül szükséges, különösen olyan fizikai tevékenység során, mint például a testmozgás, és hatékonyan befolyásolja az általános teljesítményt.

4) Megakadályozza a cukorbetegséget

A cukorbetegségről, alias Diabetes mellitus ismert, hogy egy betegség, amely a magas vércukorszinthez kapcsolódik. A perui zsázsa jelentősen javítja a glükóz toleranciát és csökkenti a vércukorszintet.

5) Az egészséges szívért

Ez a nem szembetűnő növényke egyidejűleg csökkenti a "rossz" koleszterin-, és trigliceridszintet, amelyek ha magas szintet érnek el a szervezetben, lelassítják a véráramlást és növelik a véralvadást. A trigliceridszint csökkentésével javítjuk a kardiovaszkuláris rendszer egészségi állapotában.

6) Harcol az anémia ellen

A magas vas-, és magnézium szint (de a foszfor, a kalcium, a kálium, a nátrium, a jód és számos B1, B2, B6, B12, C, E vitamin) a perui zsázsát arra készteti, hogy küzdjön a hemoglobinszint kimerülés ellen. Ezért aktív anémia harcos.

7) A perui zsázsa erősíti az immunrendszert

Számos kiadvány, feljegyzés, webhely mutat rá az immunitással kapcsolatos pozitív hatására. Elősegíti a sebgyógyulást, a test gyorsabb regenerálódását, kedvező hatást gyakorol a fizikai-, és pszichológiai állapotra és végül, de nem utolsósorban javítja a stresszel szembeni ellenállóképességet. A testre gyakorolt ​​káros hatásokkal szembeni ellenállóképességének köszönhetően a maca táplálék-kiegészítőként ajánlott élsportolók számára.

8) Harc a csontritkulás ellen

A perui zsázsa nevű növényke használata megakadályozza a csontritkulás kialakulását. A csontritkulás egy olyan betegség, amely során a csontszövet nem képes olyan ütemben helyreállni, amilyen gyorsan bomlik, és ezáltal sokkal törékenyebb. Sokkal gyakrabban fordul elő a nőknél, mint a férfiaknál, leggyakrabban a menopauza után. Éppen ezzel függ össze ennek a "csodálatos" növénynek egy másik pozitív hatása.

9) Segítség a menopauza idején

A menopauza egyik káros hatása a hormonszint-változás. Ez áll a hőhullámok, a hangulatváltozás, a libidó csökkenése és a hirtelen fáradtságérzet hátterében. A perui zsázsa segíti szabályozni a hormonokat , ami nagymértékben javítja a kedvezőtlen megnyilvánulások elleni küzdelmet.

10) A premenstruációs szindróma és a menstruációs fájdalom ellensége

Fájdalmas menstruációban jelenleg a nők több mint fele szenved. Az okok különbözőek, egyikük a ingadozó hormonszint. Ahogy már a menopauza tüneteire gyakorolt ​​pozitív hatását említettük, azokat a maca segítségével lehet egyensúlyba hozni. Amint ezekből a pontokból látható, a perui zsázsa hozzájárul az általános jóléthez és pozitív hatással van az emberi szervezetre. Nem hiába nevezzük "szuperételnek", amely bármelyik kiegyensúlyozott étrend része lehet.



afrodiziákumok maca
Zerex Blog arrow
Zerex Blog arrow