A nemzésképtelenség sok pár számára igazi rémálom. A múltban ezt a problémát kizárólag a nők számlájára írták. A mai orvostudomány megmutatja, hogy a férfiak meddősége hozzájárul a gyermeknemzés sikertelen erőfeszítéseihez.

A Mayo Klinika szerint a párok 15% -a meddő és a férfiak meddősége az esetek több mint egyharmadában játszik szerepet. Ennek oka lehet az alacsony spermiumtermelés, az abnormális spermiumfunkció vagy a spermiumok szállítását megakadályozó blokkolók. A betegségek, a sérülések, a krónikus egészségügyi problémák, az életmód és más tényezők is fontos szerepet játszhatnak.

Mi az a meddőség?

Ha egy párnak több mint egy éve gyakori, védekezés nélküli szexuális kapcsolata van, és még mindig nem sikerült a gyermeknemzés, akkor meddőségről beszélünk.

A férfi meddőség egy olyan egészségügyi probléma, amely csökkenti a partner teherbeesésének esélyét.

Sok esetben azonban semmi sincs veszve. Alapja a szükséges jellemzőkkel rendelkező egészséges spermiumok előállítása:

 • az ejakulátum spermáinak mennyisége milliliterenként legalább 15 millió,
 • mozgékonyság.

A meddőség ismert okai

A sperma termelésével és minőségével, valamint szállításának blokkolásával kapcsolatos problémák

Minden huszadik férfinak olyan termékenységi problémája van, amelyet az ejakulátum alacsony spermatartalma okoz, és 100-ból 1 férfi ejakulátuma nem rendelkezik spermákkal. Becslések szerint a meddő férfiak kétharmadának problémája van a herék spermium-termelésével, ami kis mennyiségű spermiumszámot vagy károsodott spermafunkciót jelenthet. Spermakárosodás alatt a spermiumok elégtelen kifejlődését értjük, ami vonatkozhat azok formájára vagy mozgásirányára.

A spermiumok minőségét nagymértékben befolyásolhatja a férfi életmódja (dohányzás, szeszes italok fogyasztása és bizonyos gyógyszerek szedése is). A krónikus betegségek csökkenthetik a sperma számát is.

Szexuális problémák

Ezek közé tartoznak az erekciós és ejakulációs problémák:

 • retrográd és korai magömlés,
 • ejakulációs hiba,
 • merevedési zavar,
 • ritka nemi kapcsolat.

Hormonális problémák

A hipofízis által termelt hormonok eredményezik, hogy a herék spermát képeznek. A hormonok nagyon alacsony szintje alacsony spermium-termelést okoz.

A tesztoszteron fontos szerepet játszik a sperma termelésében. Az agy jelez a heréknek, hogy több tesztoszteront termeljenek, ami elengedhetetlen a spermiumok megfelelő mennyiségéhez.

Egyéb ismert okok

 • kromoszóma vagy genetikai okok,
 • sugárzás által okozott károsodás,
 • gyógyszerek és vegyszerek,
 • prosztata-problémák,
 • idegkárosodás.

Hogyan lehet kezelni a férfi meddőséget?

Az orvos látogatása mellett lehetőség van a termékenység előmozdítására is, amelynek a mindennapi életbe való bevonása maximalizálja a gyermeknemzésért tett erőfeszítéséket.

 1. Biztosítson elegendő tesztoszteront – a tesztoteron-termelődést elősegíti a Zerex Ultragold tabletta, amely Királydinnyét (afrodiziákum és támogatja a tesztoszteron-szint emelkedését), perui maca-t (más néven „perui Viagrát), kínai kúszómagnóliát, cinket, B2, B6 és B12 vitaminokat tartalmaz. Az erekciót is segítik és serkentik a libidót;
 2. A sperma termelésének és mozgékonyságának elősegítése – a Királydinnye teszi lehetővé. A Kermanshah Orvostudományi Egyetemen iráni tudósainak tanulmánya szerint támogatja a spermiumok mozgékonyságát és életképességét;
 3. Ne tegye ki túl meleg környezetnek a heréket (pezsgőfürdők, szaunák);
 4. Gyógyszerek, alkohol elkerülése.