A merevedési zavarok. Milyen fajtái ismertek?

Kevés férfi mondhatja tiszta lelkiismerettel, hogy még soha nem gyötörték merevedési zavarok. Miért fontos nem félvárról venni a merevedési problémákat? Mit tehet meg azért, hogy soha ne kelljen merevedési zavarra panaszkodnia?

Kevés férfi mondhatja tiszta lelkiismerettel, hogy még soha nem gyötörték merevedési zavarok. Miért fontos nem félvárról venni a merevedési problémákat? Mit tehet meg azért, hogy soha ne kelljen merevedési zavarra panaszkodnia?

Gyenge erekció

Az erekció rosszabbodása sokfajta problémára mutathat rá – jobbára pszichikai jellegűekre. Az elégtelen erekció mögött a tesztoszteron csökkenése állhat, melynek oka például a fokozott stressz vagy a krónikus fáradtság.

A stressz növeli a kortizol hormon szintjét a vérben. Ez aztán blokkolja a férfi nemi hormon működését és ezzel csökkenti a libidót, mellyel képes szó szerint meghiúsítani az erekciót. Az elégtelen erekció mindezek mellett távolról sem a negyvenesek problémája. A nagy munkahelyi és iskolai megterhelés miatt egyre fiatalabb korúakra leselkedik – nemegyszer már a húszas éveiben járók is panaszkodnak rá.

Rövid erekció

Az korai kielégülésnek rendszerint a nemi közösülés kezdete utáni 1-2 percet követő ejakuláció számít. Minden pár a „korait“ szubjektíven ítéli meg. Habár ez a probléma főleg a fiatalabb, kevésbé tapasztalt férfiakat érinti, a korábbi születésűeknél is előfordul. Főleg a férfiaknál, akik nagyon figyelnek arra, hogy az ágyban a legjobb teljesítményt nyújtsák. Éppen ez az igyekezet szokott csalfa lenni – ugyanis pszichikai nyomást és stresszt idéz elő, melyek felgyorsítják a légzést és az ejakulációt.

Sok férfi különféle trükköket próbál ki az erekció meghosszabbításához. Némelyikük a szeretkezés közben igyekszik valami kellemetlenre vagy unalmasra gondolni. Ez viszont nem az ideális megoldás, mivelhogy ezzel örömüket vesztik a szexben. A korai magömlés oka a hosszú szexuális önmegtartóztatás is szokott lenni.

Az erekció hiánya

Ha egyáltalán nem kerül sor erekcióra, a legjobb megoldás felkeresni a kezelőorvosát és nyomozni az okok után – a merevedési zavarok komoly betegség előjelei is lehetnek. Az erekcióra való képtelenséget nemi vagy pszichikai betegségek is okozhatják, esetleg valamilyen gyógyszercsoport használatának eredményeként is létrejöhet. Ez esetben az orvos lehet a legjobb tanácsadó.

Ha az orvos semmilyen fizikai okot nem talál a problémára, keressen fel legalább egy online szexuális tanácsadót vagy pszichológust, és kutasson tovább az okok után.

Tipp: ha a jövőben el akarja kerülni a merevedési zavart, elsősorban az életmód-váltást javasoljuk – elegendőt mozognia friss levegőn, változatosan étkezni és búcsút mondani a nyavalyáktól, mint például a dohányzás vagy túlzott alkoholfogyasztás. Az erekció és potencia javítására kiváló étrendkiegészítőnek bizonyulnak a Zerex Classic természetes alapú tabletták, melyeket hosszútávon szedhet, kortól függetlenül. A Zerex tabletták online szabadon kaphatók. Segítenek önnek és partnerének a elkerülni a merevedési zavarokat okozó frusztrációt.