Óvszerek

Az óvszer története

Az "óvszer" elnevezés valószínűleg a "condus" latin szóból ered, ami konténert vagy tartályt jelent. A történészek szerint az óvszerhasználat népszerű volt az ókori Egyiptomban, Kr. e. a 2. évezredben. Az I. században már megjelennek az első utalások az óvszer használatára Európában, a Combarellesi falfestményeken. A középkorban szifilisz járvány sújtotta a világot, s ekkor nagyon elterjedt a férfiak körében az óvszer használata, amelyet különböző állatok (juhok, kecskék, halak stb.) bőréből, hólyagjából vagy beléből készítettek. Az első állati szövetekből előállított óvszerek elsősorban a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben nyújtottak védelmet, amelyek ugyan gyakran nem teljesítették céljukat, mert könnyen elszakadtak.

Az óvszer gyártásának forradalma 1839-ben jelent meg, amikor természetes gumiból kezdtek el rugalmas óvszerek gyártani. Az 1870-es évektől kezdve tömegesen értékesítették az óvszereket, majd az 1920-as években elkezdték a ma is ismert eldobható latex óvszert gyártani. Napjainkban egyre vékonyabb és tökéletesebb óvszereket állítanak elő, amelyek teljes mértékben megfelelnek a férfiak és a nők igényeinek.

Milyen kondomok léteznek?

Válassza ki a legjobb óvszert az Ön és partnere számára, attól függően, hogy mit részesít előnyben a szexuális aktus során. A helyes felhelyezést illetően ne feledje elolvasni a használati utasítást, ami a csomagolás része.

Klasszikus óvszer

A közönséges óvszerek sikosítottak, nincs aromájuk, és átlagos hosszuk körülbelül 17 cm.

Extra finom óvszer

Vékony óvszerek, amelyek intenzívebb szexuális érintkezést biztosítanak (jobban érezhető a melegség és a partner közelsége). Általában extrán sikosítottak.

Extra erős óvszer

Erősebb anyaga miatt az óvszer jóval megbízhatóbb (vastagabb latex használata). Ezek alkalmasak a vad hancúrozásokra és az anális szexre.

Struktúrával ellátott óvszerek

A rovátkolt óvszer, valamint a dudorokkal vagy csíkokkal ellátott óvszer növeli a partner szexuális ingerlését.

Óvszerek aromával és ízzel

Parfümözött óvszerek, leginkább gyümölcsös ízzel (banán, eper, cseresznye) fantáziadúsabbá teszik a szexuális aktust. Illatuk afrodiziákumként is szolgálhat.

Ultra kicsi/nagy óvszer méretek

Az óvszer mérete fontos, és ha a mérete átlagon kívüli, válasszon a hosszúságnak és a szélességnek megfelelő óvszert (szűkített óvszerek / kitágított óvszerek).

Az óvszer megbízható?

Az óvszeren keresztüli teherbeesés nagyon valószínűtlen. A minőségi óvszerek, amelyek teszteléseken estek át, megfelelő használat során 99 % -os védelmet biztosítanak. Fontos azonban, hogy csak olyan elismert márkájú óvszereket vásároljon, amellyekkel már jó tapasztalata van, és nem tartalmaznak mikroszkopikus repedéseket.

Az óvszereket szobahőmérsékleten tartsa, ne tegye ki szélsőséges időjárási viszonyoknak. Ne használjon sérült, vagy lejárati dátum utáni óvszert, mert a latex idővel elbomlik. Mindig győződjön meg róla, hogy az Ön által használt sikosítók kompatibilisek az óvszerrel (például ne használjon kókuszolajat sikosítóként latex óvszerrel együtt). Ha ellenőrizni szeretné, hogy óvszerén nincsenek-e repedések, töltse fel a használt óvszert vízzel vagy levegővel a nemi közösülés után.

Óvszerek allergiások részére

Ha Ön vagy partnere a latexből kifolyólag allergiás az óvszerre, használjon latexmentes óvszert. Mivel gyártási áruk jóval magasabb, nem igazán olcsó kondomok, viszont előnyük, hogy olajos sikosítóval együtt is használhatóak. Latex allergia esetén az óvszer helyett más férfi és női fogamzásgátló módszereket is meg lehet próbálni.