Prosztata-problémák

Prosztata-problémák

Prosztata

A prosztata egy kis mirigy, amelynek fő funkciója a prosztata-folyadék kiválasztása, amely a spermium egyik összetevője. A végbélnyílás előtt, a húgyhólyag és a pénisz között helyezkedik el. A prosztata közepén halad át a húgyvezeték, amely a húgyhólyagból vezeti a vizeletet. A prosztata a tejfolyadék részét képezi, amely táplálékként szolgál a sperma számára - így biztosítva azok hosszabb életét. Ejakuláció esetén a herében létrejött spermium egy úgynevezett vas-deferens csatornán keresztül jut el a prosztatába. Ehhez a prosztata bezárul, és ezt a folyadékot a húgycsőbe tolja.

A prosztata mérete a dióhoz hasonló, és súlya körülbelül 20 gramm. Az életkor előrehaladtával nőhet, ami a legtöbb férfi számára az öregedés normális része.

Prosztata-problémák

Tehát a prosztata a megfelelő időben biztosítja az életfontosságú folyadék átvitelét. Azonban, ahogyan a férfiak öregszenek, annál nagyobb a prosztata-megnagyobbodás (professzionálisan mondva jóindulatú prosztata-megnagyobbodás) vagy a prosztatarák kialakulásának veszélye. Kellemetlenség léphet fel szexuális téren is, ha a prosztata-problémák gyenge erekciót okoznak.

Prosztata-megnagyobbodás

A jóindulatú prosztata-megnagyobbodás gyakori jelenség a férfiak életkorának előrehaladtával. Már tudjuk, hogy a prosztata körülveszi a vizeletcsövet. A megnagyobbodott prosztata összenyomja, és irritálja a húgyhólyag falát, ami gátolja a normális vizelést: lelassul vagy leáll a vizeletürítés.

A prosztata-megnagyobbodás tünetei a következők:

 • gyakori vagy sürgős vizelési inger
 • az érzés, hogy a húgyhólyag tele van, még vizelés után is
 • a vizelet gyenge áramlása, megszakított vizelés, többször meg kell szakítani a vizelést és újrakezdeni
 • nehezen kezdődik a vizelés, súlyos esetekben teljes vizelési képtelenség
 • gyakoribb vizeletürítés, véres vizelet

Hagyatkozzon a megelőzésre és a természetes összetevőkre

A természetes összetevők, amelyek pozitív hatással vannak a prosztatára a következők:

Saw palmetto (Fűrészpálma) - Ez a gyógynövény a pálma gyümölcséből származik. Évszázadokon keresztül a vizelettel kapcsolatos problémák enyhítésére használták, beleértve a megnagyobbodott prosztata által okozott problémákat is. Az Amerikai Országos Egészségügyi Intézmények szerint számos kisebb tanulmány mutattott rá, hogy a fűrészpálma hatékony lehet a megnagyobbodott prosztata tüneteinek enyhítésében.

Nagy csalán - a nagy csalán gyökere javítja a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás egyes tüneteit, és Európában gyakran használják. Gyulladásgátló hatású, és pozitívan befolyásolja a veseműködés funkcióját, valamint a húgyutak működését.

A Zerex Prostanax táplálék-kiegészítő a cink kiegészítésével magába foglalja ezt a két növényi összetevőt. A cink fontos ásványi anyag, amely megakadályozza a tesztoszteron dihidrotesztoszteronná való átalakulását, ami hatással van a prosztata sejteinek növekedésének lelassítására.

Prosztatarák

Ez a férfiak egyik leggyakoribb rákbetegsége. Általában a prosztatarák lassan növekszik a prosztata sejtjeiben, és kezdetben a prosztatára korlátozódik, ahol nem okoz súlyosabb károkat. A rákbetegség olyan rákos sejtek egy csoportja, amelyek képesek nőni és elpusztítani a környező szöveteket. A test más részeire is kiterjedhet (áttétek).

A tünetek gyakran csak akkor fordulnak elő, ha a prosztata elég nagy ahhoz, hogy befolyásolja a húgycsövet. Ezért a rák korai stádiumban nem jár tünetekkel. Ha mégis megjelenne, általában a következők lehetnek:

 • abnormálisan gyakori vizelési inger
 • problémák a vizelés inditásánál
 • a vizelet megőrzésének problémája
 • véres vizelet, fájdalmas vizelés
 • merevedési zavar (az erekció elérésével vagy megtartásával kapcsolatos problémák)

Bár a prosztatarák néhány fajtája lassan növekszik, és minimálisan, vagy akár nem is igényel kezelést, más típusok agresszívek és gyorsan terjedhetnek. A prosztatarák, amelyet időben megállapítanak - amikor még csak a prosztatára korlátozódik – nagy eséllyel sikeresen kezelhető.

A betegség előfordulásának kockázati tényezői

Minden kockázati tényezőnek számít, ami befolyásolja a betegség kialakulásának esélyét - rák. Prosztatarák esetében ezek a következők:

 • Életkor – a betegség kockázata növekszik az életkorral. A 40 évnél fiatalabb férfiak esetében a prosztatarák ritkább, előfordulásának valószínűsége 50 év felett megnő. 75 év alatti férfiaknál 7 férfi közül egy küzd ezzel a betegséggel. 85 éves korig ez az arány 5 férfiből 1-re nő.
 • Etnikai származás – Leggyakrabban a prosztatarák az afroamerikai és az afrikai származású karibi férfiak körében fordul elő. A prosztatarák a legkisebb arányban az ázsiai eredetű férfiak körében fordul elő. Észak-Amerikában, Északnyugat-Európában, Ausztráliában és a Karib-szigeteken leggyakoribb a prosztatarák. Ázsiában, Afrikában, Közép-Amerikában és Dél-Amerikában nem gyakori. A faji és etnikai különbségek okai nem egyértelműek.
 • Családtörténet - Ha van egy első ágú férfirokona, akinek prosztatarákja van, nagyobb a kialakulás esélye, mint azoknál a férfiaknál, akik nem rendelkeznek ilyen családi háttérrel. A előfordulás kockázata akkor is emelkedik, ha egynél több férfi rokonának van prosztatarákja. A kockázatok magasabbak azoknál a férfiaknál is, akiknek a férfi rokonait fiatal korukban diagnosztizálták.
 • Genetika - A változó gének növelhetik a prosztatarák átvitelének kockázatát szülőktől a gyermekekig. A férfiak olyan géneket örökölhetnek, amelyek növelhetik a kockázatot.
 • A táplálkozás és az életmód - bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy a környezet és az életmód befolyásolhatja a prosztatarák kockázatát. Azok a férfiaknak, akik rengeteg vörös húst, vagy magas zsírtartalmú tejtermékeket fogyasztanak, kissé nagyobb esélyük van a prosztatarák kialakulására. Ezek a férfiak kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztanak.

Prosztatarák kezelése

Mindegyik esetet egyedileg kell kezelni, eltérő kezelési lehetőségekkel. Ezek közé tartozik:

 • Az aktív megfigyelés célja elkerülni az ártalmatlan rákbetegségek szükségtelen kezelését, és egyidőben biztosítani a kezelést azok számára, akiknek szükségük van rá. Ez egy biztonságos stratégia. A vérben lévő prosztata-ellenanyagokat, vagy a PSA-t (a normál és rosszindulatú prosztata sejtek által termelt fehérjét) azonnali rendelkezés nélkül ellenőrizzük. A prosztatarák alacsony kockázatával diagnosztizált férfiaknak legfeljebb kétharmada nem igényel kezelést.
 • Sugárkezelés (Brachyterapia) - Radioaktív magokat ültetnek be a prosztatába, ezáltal célzott sugárzást biztosítanak.
 • Konformális sugárterápia - a sugarak úgy vannak kialakítva, hogy akkora területet fedjenek át, amekkora a kezelendő szerv, vagy terület. Ez minimalizálja az egészséges szövetek sugárterhelését.
 • Intenzitás modulált radioterápia - Ez a konformális sugárterápia fejlett formája.
 • A krioterápia (kryochirurgia) egy módszer a rákos sejtek fagyasztással történő megölésére. A cryonella nevű apró szondákat beillesztik a prosztatába a végbél falán keresztül. Fagyasztják a prosztatamintát és megölik a rákos sejteket, de néhány normál sejtet is elhalasztanak.
 • Az androgén-szuppressziós terápia hormonkezelés, amely csökkenti az androgén hatását. Az androgének férfi hormonok, amelyek stimulálják a rák növekedését. Ez a terápia lelassíthatja, és akár megakadályozhatja a rák növekedését az androgén szint csökkentésével.
 • A kemoterápia egy lehetséges megoldás a rákos sejtek leölésében.
 • Radikális prosztatektómia - A prosztata műtéti úton eltávolítható. Ez a kezelés egy lehetőség a lokalizált prosztatarák és helyileg előrehaladott prosztata-karcinóma kezelésére. Ezeket a kezeléseket általában egymás után használják, bár egyes esetekben kombinálhatók.

Végül egy érdekesség

Egyes orvosok szerint a prosztatarák nem nevezhető ráknak. A rák szó pánikot okozhat a betegeknél. Egy Svédországban végzett vizsgálat szerint a daganatos betegek öngyilkossági aránya hatszor magasabb volt, mint a többi lakosság esetében. A tanulmány A prosztatarák diagnosztizálása utáni kardiovaszkuláris esetek és az öngyilkosság azonnali kockázata megnevezést kapta: Potenciálisan közös tanulmány. A kutatók 168 584 svéd férfi adatait elemezték, akiknél prosztatarákot diagnosztizáltak 1961 és 2004 között. Ezen férfiak közül a rák diagnosztizálását követően egy éven belül 10 126 (6 százalék) esetben jegyeztek fel kardiovaszkuláris esetet, akik közül 136 (0,08 százalék) öngyilkos lett.

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

Zerex
Ultragold
20 095,00 Ft
Prostanax
PROSTANAX 7 500,00 Ft